Siirry sisältöön

Vinkkejä työpaikan pikkujoulujen järjestämiseen ja samalla paikallisten tukemiseen

Joulu kolkuttelee pian jo ovella, joten nyt työpaikkojen pikkujoulujen järjestelyt alkavat suurella tohinalla. Pikkujoulujen voidaan sanoa kuuluvan jopa suomalaiseen kulttuuriin, ja ne parantavat työpaikkojen ilmapiiriä, sillä työntekijät saavat juhlissa tutustua toisiinsa henkilökohtaisemmin.

Pikkujoulujen ei kuitenkaan tarvitse maksaa maltaita -lue talouselämän 
vinkit pienemmän budjetin juhliin: http://www.talouselama.fi/tyoelama/pikkujouluihin-ei-tarvita-isoa-budjettia-3467679

Miten siis voit järjestää työpaikan pikkujoulut siten että samalla tuet paikallisia yrityksiä?

Ruoka

Juhlissa kuuluu ja melkeinpä pitää olla naposteltavia sekä erilaisia ruokia. Voit ruoan kanssa tukea kuntasi yrityksiä, ostamalla tuotteet sieltä. Ruoka voi olla joko pelkästään naposteltavaa, tai juhlavieraille voi tarjota suurempaakin vatsan täytettä, riippuen siitä millaisia ihmisiä paikalle on tulossa. Kakut ja leivokset voi ostaa vaikka läheisestä kahvilasta. Jos suunnitteilla on tarjota suurempaa ruokaa, voi tukea vaikkapa paikallista pitopalvelua tilaamalla palvelut sieltä. Voit esimerkiksi miettiä, onko tutullasi tai ystävälläsi tällaisia palveluita jota voit hyödyntää?

Vinkkejä helppoihin ja nopeisiin ruokiin saatat saada täältä: http://www.vauva.fi/keskustelu/1603645/ketju/ehdota_nopea_helppo_seka_hyva_ruoka_

Hyvä ruoka

Juomat

Juomana voi tarjoilla kahvia tai muita vastaavia virvokkeita, mutta usein pikkujouluissa nautitaan ainakin jonkin verran alkoholipitoisia juomia. Kahvit sekä muut virvokkeet saa helposti pitopalvelun mukana tai esimerkiksi paikallisesta kahvilasta, riippuen tietenkin siitä mitä juhlissa tarjoillaan ruokana. Alkoholia ei valitettavasti saa muuta kuin pulloina kaupasta tai joidenkin pitopalveluiden mukana, mutta ei kaikkien niidenkään. Edullisimmaksi alkoholi tarjoilu tulee, kun ne ostaa suoraan kaupasta, mutta jos tahdot tukea paikallisia yrityksiä ja henkilöitä, voit ostaa juomatarjoilun pitopalvelun mukana.

Hyvä juoma

Juhlatilat

Juhlatiloissa kannattaa ottaa pari seikkaa huomioon ja valita se niiden perusteella: paljon henkilöitä osallistuu juhliin ja mitä tilaisuudessa tehdään? Onko siis kyseessä rennot illanistujaiset, jossa mahdollisesti saunotaan, syödään ja nautitaan hyvästä seurasta, vai onko kyseessä illallinen joka kestää muutaman tunnin ja viinilasillisen verran? Erilaisia juhlatiloja löytyy jokaisesta kunnasta, ja usein ne ovatkin yksityisessä omistuksessa, joten tuotto menee varmasti paikallisten tukemiseen. Näistäkin voi tutkia taustoja onko kyseessä ketjuyritys vai paikallinen yrittäjä.

Ja nyt Tampereen alueen yritykset huomio! Tampereen hienoimmat saunatilat löytyvät Tampellan panoraamasaunalta. Kuuleman mukaan heillä on vielä hieman vapaata tilaa, kannattaa siis heti tarttua tuumasta toimeen!

Sisältö

Juhlien sisältö kannattaa ottaa huomioon juhlien suunnittelussa. Onko juhlasta tulossa ns. saunailta vai hieno illallinen? Saunailta tyyppiseen juhlaan kannattaa varata tilat joissa on sauna, ja tilaa istuskella ja rupatella työkavereiden kanssa. Illallistyyppiseen juhlaan kannattaa taas varata siisti juhlatila jossa on reilusti pöytätilaa istua, jotta kenenkään ei tarvitse seisoa ruokailun aikana. Saunaillan sisältöön riittää usein saunan käyttömahdollisuus, ja mukava lisä siihen on esimerkiksi uima-allas, palju tai poreamme. Muu hyvä viihdyke lähes jokaiseen juhlaan on esimerkiksi karaoke tai erilaiset hauskat ryhmäytymisleikit. Viihdykettä kannattaa kuitenkin ainakin jonkin verran olla kaikissa juhlissa, eikä sen välttämättä tarvitse olla mitään suurta ja mahtavaa, vaan pelkkä karaoke tai leikkimielinen kisa ajaa asian.

Ihmiset juhlivat

Pienemmät yritykset ja firmat

Pienempien yritysten ja firmojen ei kuitenkaan kannata turhaan varata suurta juhlatilaa tai pitopalvelua, vaan muita paikallisia yrityksiä voi tukea esimerkiksi siten että käy syömässä työporukalla läheisessä ravintolassa tai käyttää hyödyksi hauskoja aktiviteetteja joihin pienemmällä porukalla on helpompi osallistua, kuten keilaus tai muut vastaavat hauskat yhdessä tekemiset.

Lisäksi: hyvät juhlat tarvitsevat tietysti hyvää musiikkia, joten mikäs sen parempi juhlatunnari, kuin Party Rock Anthem!